Prăjitură cu nucă

de madi_marin in Prajituri, 22 Apr 2012 | 5749 vizualizari

 

Are la bază reţeta prăjiturii ,,Chinezoaica,,, doar că eu nu i-am mai pus glazura de ciocolată, ci am presărat peste crema de gălbenuşuri nişte nucă prăjită şi măcinată şi a rezultat un start subţirel de bezea delicioasă.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 albuşuri
  • 150 g zahăr pudră
  • 200 g unt
  • 100 g nucă prăjită şi măcinată
  • 1/2 pliculeţ praf de copt
  • 1 lingură de cacao
  • 100 g făină
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • Bezea:
  • 6 gălbenuşuri
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 100 g nucă prăjită şi măcinată
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu nucă:

Pentru blat se bat spumă tare albuşurile cu un praf de sare şi se dau deoparte. Untul se spumează cu zahărul,esenţa de vanilie, apoi se adaugă făina cernută cu praful de copt, cacaoa şi nuca măcinată. Se amestecă totul foarte bine. Se adaugă şi spuma de albuşuri şi compoziţia se toarnă în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt şi se coace cam 20 de minute .

Gălbenuşurile se bat spumă cu zahărul şi esenţa de vanilie şi se întinde crema peste blatul fierbinte, se presară nuca măcinată şi se dă tava din nou la cuptor pentru 10-15 minute, din care ultimele 5 minute se coace cu uşa cuptorului deschisă. După timpul de coacere se stinge focul şi se lasă tava în cuptor până se răceşte complet.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu nucă" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem si nuca (de post)